Varškės keksiukai, arba visas tortas

1

Šį receptą pirmą kartą išbandžiau  per Velykas. Gaivus pa(vasarinis)  “tortas”.  Rinkausi keksiukų formeles, nes taip patogiau imti arba dėti i kelioninį krepšį, o ir sustingsta greičiau nei torto formoj. Vasarą siūlau išbandyti su uogom, puikiausiai tiks avietės, braškės ar kitokios uogos.

Taigi, reikės
250 g. riebios Dvaro varškės
pusę indelio maskarponės sūrio (250g)
kelis šaukštus kokoso aliejaus
100 g. džiovintų slyvų ( arba datulių, su jomis saldžiau)
kam vis dar nesaldu- šaukštas medaus

Slyvas/datules pusvalandžiui pamerkiam vandeny, supjaustom per pusę. Kokoso aliejų / medų ištirpinam ir sumaišom su varškę ir maskarponiu. Geriausia sumalti su blenderiu iki vientisos masės. Įmaišom slyvas. Masę dedam į keksiukų formeles, uždengiam maistine plevele ir dedam į šaldytuvą pusdieniui ar visai dienai.