Tuno salotos

Tuno salotos

Tuno salotos

Tuno salotos

2 skardinės tuno savo sultyse
Puse Iceberg salotos galvos
2 avokadai
4 agurkai
Žirnelių 1 didelis indelis
1 svogūnas
Druska
Pipirai
Prieskoniai
Alyvuogių aliejus
Citrina arba Laimo citrina

Supjaustau Iceberg puse salotos galvutės juostelėmis, sudedu į didesnį dubenį, kad viskas lengvai
išsimaišytų. Poto nusilupu avokadus, išimu kauliukus ir supjaustau nedideliais kvadratėliais.
Suberiu ant salotų lapų. Nusiplaunu agurkus ir juos taip pat supjaustau kvadratėliais, vėl suberiu
į dubenį. Nuluptą svogūną pjaustau smulkiais gabaliukais ir suberiu į dubenį. Atidarius žirnelius
skysti išpilu i kriauklę, o žirnelius pilu į ruošiamas salotas. Žirnelius naudoju “Optima”, nes nėra cukraus. Tuno skardines irgi iškrėčiu į salotas su visu skysčiu. Pabarstau druska, pipirais ir prieskoniais (aš dėjau malto muskato, imbiero, maltos kalendros), apipilu alyvuogių aliejumi, išspaudžiu citrinų sulčių (pagal skonį žiūriu) ir viską išmaišau. Jei trūksta dar prieskonių ar citrinos, papildau, gerai dar pamaišau ir tada jau valgom. Labai skanios gaivios mums salotos. Skanaus!

Tuno salotos

Tuno salotos