Šokoladiniai riešutukai

 

sweets

  • Datulės (galima naudoti per puse su razinom, abrikosais, figom ar kitais dziovintais vaisias)
  • Kokoso drožlių
  • Riešutų (tinka įvairūs)
  • Geros nesaldžios kakavos
  • Kokosų aliejaus keli šaukštai
  • Vanilės ekstrakto ar cinamono

Mano įsitikinimu šiems saldėsiams pagaminti net recepto nereikia, tiesiog šiek tiek drąsos eksperimentuojant. Gaminau ne kartą vis keisdama ingridientus ir visuomet išeina puikūs saldėsiai svečiams ir sau ypatingai progai esant.

Tiek lazdyno, tiek migdolų riešutus sumalu kavamale. Datules kelias valandas pamirkau ir išimu kauliukus, pritrūkus datulių panaudoju kitų džiovintų vaisių. Tiesa, perkant vaisius akylai reikia skaityti pakuotes, nes labai dažnai jie “pagerinami” sirupu ar papildoma gliukoze.

Taigi, mirkyti vaisiai, malti riešutai, kakava, vanilės ekstraktas keliauja į maisto procesorių. Jei masė kietoka ar pernelyg biri įdedu šiek tiek kokosų aliejaus. Formuoju rutuliukus, į vidų dedu po vieną cielą riešutą, apvolioju kokoso drožlėse. Galima valgyti iš karto arba užšaldyti iki Kalėdų. Mes labiausia mėgstame užšaldytus.