Slyvų padažas

Slyvų padažas

Slyvų padažas

Slyvų padažas

500g džiovintų slyvų
1 a. š. maltų kalendrų
Mėtų lapelių
Druskos
Čili pipirų
5-6 skiltelės česnako
150-250ml vandens
100ml alyvuogių aliejaus

Nuplautas džiovintas slyvas sudedu į puodą ir užkaičiu ant dujinės. Įpilu pradžioj 150g vandens ir laukiu kol užvirs. Kai užverda dar kokias 7 min paverdu, kol suminkštės. Galima virti ir mažiau jei greičiau suminkštėja. Jei reikia vis įpilu vandens, nes vanduo greit susigeria, tai kad nebūtų labai tirštas padažas pilu vandens pagal save, norisi skystesnio padažo. Nepamiršti reik vis pamaišyti, kad neprisviltų. Suminkštėjusias slyvas nuimu nuo dujinės ir laukiu kol pravės. Susipjaustau česnako skilteles per pusę ir įdedu į slyvų masę, taip pat ten sudedu ir mėtų lapelius, ir maltas kalendras, druską bei čili pipirus. Viską sublenderiuoju rankiniu blenderiu, ir dar tada uždedu ant viryklės, kad pavirti kokias 3-4 min. Jei tirštas gavosi, tuomet įpilu papildomai vandens, kad paskystinti, viską gerai išmaišau ir nuimu nuo viryklės. Truputį leidžiu pravėsti ir tada supilu alyvuogių aliejų, gerai išmaišau ir tada jau galima naudoti. Gaunasi salstelėjęs padažas, tinkantis ir salotom, ir kepsniui…Skanaus!