Paleo žuvienė

zuvine.jpg

  • Šviežia žuvis (aš naudoju jūrų ešerį, bet galima pakeisti ir kita žuvimi)
  •  Svogūnas
  • Saliero stiebai
  • Morka
  • Pomidoras
  • Druska. pipirai, lauro lapas. citrinos sultys
  •  Sviestas ar kitas riebalas

Visų pirma išsiverdu žuvies sultinį – vandenyje su lauro lapu ir keliais pipirais nuverdu cielą žuvį.  Kol žuvis verda ant sviesto pakepinu smulkinta svogūną, saliero stiebus ir morką. Sudedu nuluptą pjaustyta pomidorą be sėklidžių. Kai daržovės suminkštėja užpilu nukoštu sultiniu ir palieku virti ant silpnos ugnies. Virtą žuvį išdarinėju, susmulkinu ir sumetu atgalios į puodą. Sudedu prieskonių pagal skonį ir supilu negailėdama citrinos sulčių.

Patiekiant labia tinka pabarstyti smulkintų krapų ar petražolių.