Naminis majonezas

Naminis majonezas

Naminis majonezas

Naminis majonezas

200 ml alyvuogių aliejaus
1 kiaušinis
1 arb. š. maltų garstyčių
0,5 arb. š. druskos
Citrinos sulčių (pagal skonį)

 

Į rankinio blenderio indelį (jis pas mane  siauras ir aukštas) supilu alyvuogių aliejų (aliejų naudoju TIK Borges Extra Light, visokius išbandžiau, skaniausias majonezas tik iš šio. Bandžiau ir maišyti Virgin su Light, aliejus įgauna kartų skonį, nekoks, o šis labai skanus), įberiu garstyčių miltelius, druska ir tada tiesiai spaudžiu citrina (nepilnai puse citrinos suspaudžiu, pirmąkart darant reiktų bandyti mažiau, kad nebūtų per rūgštus), paskutinį įmušu kiaušinį. Tada įdedu blenderį taip, kad po galvute palystų kiaušinis ir įjungiu plakimą. Iškart matosi, kaip pradeda tirštėti ir trauktis visas daromas majonezas. 20s ir majonezas visas susiplaka. Ragauju, ar netrūksta druskos ir citrinos sulčių, nes kartais būna kad reik pridėti. Pridėjus jau išmaišau šaukštu. Tinka ir salotoms maišyti, ir šiaip kur prie kepsnio, ar užtepėlėms tepti. Skanaus!

P.S. šitaip padarytas majonezas gausis tvirtas, tirštas, jei norit skystesnio tada reiktų pilti 250 ml aliejaus. Salotoms darau skystesnį, valgymui tirštesnį.

Naminis majonezas

Naminis majonezas