Moliūgų sriuba su pomidorais

Moliūgų sriuba su pomidorais

Moliugu sriuba

Ingredientai:
Moliūgas
Sultinys
Svogūnas
Prieskoniai
Druska
Kiaulienos faršas
Pomidorai
Krapai
(Produktus dėjau iš akies, nesvėriau)

 

Moliūgą nuplaunam, supjaustom kubeliais ir sudedam i keptuvę troškintis. Nusilupam svogūną, susipjaustom taip pat kubeliais ir sudedam troškintis toliau. Kai suminkštėja moliūgas, apibarstom norimais prieskoniais (aš bėriau čili maltų pipirų, kario, druskos, muskato malto, imbiero) ir viską išmaišom. Kol moliūgas troškinasi, užvirinu prieš tai išsivirtą sultinį ir į kombainą susidedu supjaustytą gabaliukais norimą mėsą, kad gautųsi faršas. Faršą dedu į keptuvę, kad šiek tiek pakeistų spalvą ir pakeptų, bet minimaliai (3min.)  Į užvirusį sultinį sudedu jau suminkštėjusį moliūgą su svogūnu ir viską gerai sublenderiuoju rankiniu blenderiu. Įberiu druskos ir dar jei reikia kokių norimų prieskonių, išmaišau. Iškrečiu į sultinį ir faršą. Viską vėl pamaišau. Ir prieš pat pabaigą suberiu dubenėlyje supjaustytus pomidorus (jų galima ir nedėti, bet aš dėjau, nes gavosi per skysta sriuba, pirmą kartą dariau, pamažinau moliūgo), krapus (ar kita žaluma) ir palaikiau 2-3 min, kad pomidorai pašiltų. Valgėm šiltą, pasigardinę grietine (galima ir šaukšteliu kokosų aliejumi), skonis išties labai skanus. Skanaus!

 

Moliugu sriuba

Moliugu sriuba su pomidorais