Kotletai su moliūgu

Kotletai su moliūgu ir troškintais pievagrybiais bei kalafioru

Kotletai su moliūgais bei kalafioru ir pievagrybiais

Kotletai su moliūgais bei kalafioru ir pievagrybiais

600-700g kiaulienos faršo
300-350g moliūgo
Kokosų miltų (gera sauja)
Kalafioras (pagal poreikį)
Pievagrybiai (pagal poreikį)
Citrina (puse citrinos sulčių)
Druska
Pipirai
Prieskoniai
Pomidorai (ar kitos daržovės)

 

Pirmiausia užsidėjau troškinti kalafiorą su pievagrybiais. Nusiploviau pievagrybius ir susipjausčiau į keturias dalis, sudėjau į puodą. Tada iškart ploviau kalafiorą, skirsčiau nedideliais žiedynais ir dėjau ant pievagrybių. Įpyliau truputį vandens ir įjungiau troškintis, įbėriau truputį druskos ir čili pipirų maltų. Tada jau ruošiau faršą (parduotuvei išsirinkus mėsos gabaliuką paprašiau kad iškart man jį sumaltų). Įdėjau druskos. pipirų. prieskonių ( malto muskato, imbiero, čili miltelių, maltos kalendros) ir įtarkavau moliūgą (sulčių nenuspaudžiau). Tada viską gerai išminkiau ir įbėriau kokosų miltų (kokosų miltai naminiai, pati juos darau po kokosų pieno padarymo). kad neiširtų kotletai. Įpilu tada į keptuvę vandens ir pakaitinu, formuoju kotletukus rankomis ir dedu į keptuvę. Kalafiorus su pievagrybiais išjungiu, kad nepertuštų per daug ir išspaudžiu pusę citrinos sulčių, išmaišau. Kotletus “kepu” kiekvieną pusę po 2 min. Iškeptus kotletus išimu į lėkštę, įdedu troškintų kalafiorų su pievagrybiais, įdedu kokosų aliejaus (galima ir grietinės ar grietinėlės), pomidorų ir valgome. Kotletai minkštučiai  ir nė nepradėjo irti. Skanaus!

Kotletai su moliūgais bei kalafioru ir pievagrybiais

Kotletai su moliūgais bei kalafioru ir pievagrybiais

Kotletai su moliūgais bei kalafioru ir pievagrybiais

Kotletai su moliūgais bei kalafioru ir pievagrybiais