Keksas su datulėm

Keksas su datulėm

Keksas su datulėm

Keksas su datulėm

240 g kokosų miltų
170 g kokosų aliejaus
1-2 v.š. medaus
4 kiaušiniai
100 g razinų
100 g datulių
Druskos
1 a.š. kepimo miltelių
Aguonos

Ištirpinu kokosų aliejų su medumi. Susipilu į dubenį, sudedu pusę kokosų drožlių miltų, įmušu kiaušinius po vieną gerai išmaišydama. Suberiu nuplautas ir susipjaustytas datules bei razinas (datulių ir razinų dedu daugiau turbūt dvigubai daugiau). Suberiu likusius kokosų miltus, aguonas, įberiu truputėlį druskos ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišau ir sukrečiu į kepimo skardą išklota folija arba kepimo popieriumi. Pirmąkart kepiau apvalioj su tuščiu viduriu skardoje, kitą kart kepiau kvadratinėje kekso formoje, ir gavosi daug geriau, storesnis sodresnis pyragas. Pyragas skanus šiltas, tą pačią dieną, bet tikrasis skanumas atsiveria sekančią dieną. Tada jis išties tvirtas ir atsiskleidžia visi tikri skoniai. Skanaus!!!

Keksas su datulėm

Keksas su datulėm