Burokėlių – kalmarų salotos

Burokėliai su kalmarais

Burokėliai su kalmarais

Burokėlių – kalmarų salotos

700 g kalmarų
700 g burokėlių
1 ind. žirnelių
Svogūnas
7 rauginti agurkai
Druska
Pipirai
Alyvuogių aliejus

Burokėlius būnu išsivirus, nusilupus ir susitarkavus iš anksto. Nusiplaunu ir nusilupu odelę nuo kalmarų, išvalau vidų, supjaustau pailgom juostelėm ir dedu į keptuvę su vandeniu. Pakaitinu labai trumpai, gal 2-3 min, kol pabąla. Išjungus viryklę, sudedu į lėkštę kad pravėstų. Į burokėlius suberiu žirnelius (žiūrėti etiketę, kad būtų be cukraus), supjaustom raugintus agurkus, svogūną. Į daržoves suberiu atvėsusius kalmarus, įberiu druskos, pipirų, įpilu nemažai alyvuogių aliejaus ir tada viska gerai išmaišau. Nors iš pirmo požiūrio atrodo, kad nesiderina kalmarai ir rauginti agurkai, bet skonis gaunasi labai pikantiškas, skanus. Tik nepadauginkit burokėlių, kad nepermuštų jie viso skonio. Pagal šitą receptūrą gaunasi nemažas dubuo salotų, nes mūsų šeimyna didele, įveikiam, jei norite nedaug, sumažinkite atitinkamai proporcijas. Skanaus!

Burokėliai su kalmarais

Burokėliai su kalmarais