Baklažanų lazanija

Baklažanų lazanija

Baklažanų lazanija

Įdarą gaminame taip pačiai kaip ir įprastai lazanijai – pakepiname kiaulienos/jautienos faršą, patroškiname saliero stiebą, pievagrybius, papriką, įpylame šlakelį raudono vyno. Nepamirštame skaniausių prieskonių- baziliko ir raudonėlio. Užpilame koncervuotais pomidorais ir troškiname 20min.

Sutarkuojame  cukiniją ir  dų baklažanus išilgai, Apkepam keptuvėje ant grotelių, be sviesto – lazanija gaus pakankamai skysčio iš mėsos įdaro. Ir kad jis neištėkėtų- apvalią pyrago formą užkluojame pradžiai folija, o paskui kepimo popieriumi ir užspaudžiame.

Sluoksniuojame baklažano/cukinijos griežinėlius  ir pilame mėsos įdarą, taip pačiai kaip lazanijoje. Užbaigiame baklažanais viršuje.

Lazanija gaunasi nelabai standi, galimas variantas kad viskas plauks, bet….. negi tai sugadina skonį?

20141226_114755